Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Wat zijn de belangrijkste voordelen van sedumtrays?

We trappen meer dan waarschijnlijk een open deur in wanneer we stellen dat je er tegenwoordig op verschillende manieren voor kan kiezen om een groendak te (laten) realiseren. Eén van de opties waarover je beschikt is kiezen voor sedumtrays. Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat heel wat mensen die een groendak willen realiseren op het dak van hun woning voor deze optie kiezen. Dat is het gevolg van de vele interessante voordelen die toch wel aan deze keuze zijn verbonden. Zou jij eveneens graag meer willen ontdekken over hoe interessant het gebruik van een sedumtray in de praktijk nu werkelijk is? Dan is het zeker en vast de moeite waard om je even grondig verder te verdiepen in de informatie die je aantreft hieronder op deze pagina!

Je kan ze op (bijna) elk dak toepassen

Het eerste voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van sedumtrays voor het realiseren van een prachtig groendak heeft betrekking tot het feit dat ze op werkelijk elk dak tot hun recht kunnen komen. Dat lijkt voor de hand liggend, maar dat is het in de praktijk helemaal niet. De nummer één eis voor het realiseren van een groendak heeft namelijk betrekking tot de draagkracht waar het dak over moet beschikken. Deze dient rekening houdende met het significante gewicht van een groendak vrij aanzienlijk te zijn. Bij het gebruik van sedumtrays liggen die eisen echter een stuk lager. 

Voor een sedumtray geldt dat er rekening moet worden gehouden met een gemiddeld gewicht van om en bij de 60 kilogram per vierkante meter. Dat lijkt veel, maar eigenlijk is dat vrij beperkt. Dit zorgt ervoor dat ook bij daken met een mindere draagkracht er gebruik kan worden gemaakt van sedumtrays. Let wel goed op, wanneer er ook maar sprake zou kunnen zijn van de geringste twijfel is het altijd belangrijk om contact op te nemen met een expert. Alleen hij kan uitsluitsel bieden.

Je geniet meteen van een prachtig groen dak 

Sedumtrays gebruiken voor het realiseren van je groen dak zorgt er in de praktijk voor dat je helemaal niet lang hoeft te wachten voordat het dak van je huis er echt groen uitziet. Dat was vroeger wel het geval. Wanneer je er toen voor koos om een groendak te realiseren moest je vaak nog vele maanden wachten voordat het dak daadwerkelijk over een mooie, groene uitstraling kwam te beschikken. Dat behoort tegenwoordig door het gebruik van de sedumtrays tot het verleden. In principe kan je met behulp van deze hulpmiddelen al vanaf de eerste minuut rekenen op een dak dat er werkelijk zeer mooi groen uitziet. Ook dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Sedumplanten zijn de beste planten voor groendaken

Tot slot zal je kunnen vaststellen dat er op de markt tal van verschillende soorten planten zijn terug te vinden die gebruikt kunnen worden voor het realiseren van groendaken. Van al deze verschillende planten is de sedumplant echter met zekerheid de interessantste optie. Voor dit type plant geldt namelijk dat ze uitstekend bestand is tegen de weersomstandigheden die heersen op het dak van je woning. Onderschat het belang hiervan niet. De omstandigheden hier zijn namelijk nog veel erger dan gewoon in je tuin op de begane grond. In ieder geval, de keuze voor sedumtrays is er één die in de praktijk als een prima investering kan worden bestempeld.