Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Welke rolluikmotor is geschikt voor uw rolluik?

Wanneer u een rolluik bezit die met de hand bedient moet worden kost het proces van ophalen en laten zakken altijd veel tijd en energie. Het zou dus erg tijd- en energiebesparend zijn als je een rolluik hebt die je met behulp van een rolluikmotor kunt bedienen. 

Als je je rolluik makkelijker wilt bedienen kun je ervoor kiezen om een nieuw elektrisch rolluik aan te schaffen. Het is echter ook mogelijk om uw rolluik om te bouwen naar een elektrisch rolluik. Hiervoor moet de handbediening van de rolluik worden omgebouwd naar een elektrische bediening.

De elektrische bediening van een rolluik wordt aangedreven door een rolluikmotor. Wanneer je je huidige rolluik ombouwt naar een elektrische variant heb je dus een rolluikmotor nodig. Zo’n rolluikmotor kunt u in veel verschillende soorten en maten aanschaffen. Zodoende kan het voor u onduidelijk zijn welke rolluikmotor bij uw huidige rolluik past. 

De grootste onderlinge verschillen tussen verschillende rolluikmotoren zijn de diameter van de motor, de draaisnelheid en de trekkracht. 

Trekkracht

Allereerst is het belangrijk dat de rolluikmotor sterk genoeg is om uw rolluik op te halen of te laten zakken. Om te berekenen hoeveel gewicht uw rolluik heeft kunt u de volgende vuistregel gebruiken:

Lengte rolluik x Hoogte rolluik x Gewicht per vierkante meter

Let er wel op dat u het gewicht van de rolluikmotor bij het gewicht uit de bovenstaande berekening optrekt. 

Wanneer u weet hoe zwaar uw rolluik weegt kunt u hier rekening mee houden wanneer u een rolluik gaat uitzoeken.  

Diameter van de rolluikmotor

Als tweede is het belangrijk dat de motor in het rolluik past. Om de diameter van de buis/as van het rolluik te controleren rolt u deze compleet af. Nu kunt u de diameter van de buis controleren. Als u dit heeft gedaan kunt u in uw zoektocht naar een geschikte rolluikmotor rekening houden met de diameter van uw huidige rolluik. 

Waar vind ik een geschikte rolluikmotor?

Als uw zich bewust bent van het gewicht en de buisdiameter van uw huidige rolluik kunt u op zoek gaan naar een rolluikmotor. Deze kunt u bij veel verschillende winkel aanschaffen. 

Het is aan te raden om bij meerdere verkooppunten van rolluiken offertes aan te vragen voordat u tot een aankoop overgaat. Door de verschillende offertes te vergelijken voorkomt u dat u teveel betaald. U kunt namelijk zien hoeveel eenzelfde product kost bij een andere aanbieder. 

Bovendien kunt u met behulp van de offerte kijken of de rolluikmotor wel past bij uw huidige rolluik.
Op de offerte staan meestal namelijk productspecificaties en zodoende weet u precies waarvoor u betaalt. 

Zowel voor rolluikmotors als rolluiken in Tilburg kunt u meerdere offertes aanvragen. Mocht u dus rolluiken in Tilburg of rolluikmotors in Tilburg zoeken, dan kunt u deze eenvoudig met elkaar vergelijken met behulp van verschillende offertes. 

Let trouwens wel op dat u altijd om advies vraagt bij de verkoper wanneer u twijfelt of de rolluikmotor wel bij uw rolluik past. Hiermee voorkomt u een hoop narigheid achteraf.