Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De mooiste vloeren

Waar we thuiskomen bepaalt onze emoties. Het is niet gemakkelijk om een huis te vinden dat op stel en sprong direct spreekt tot onze verbeelding, omdat we er natuurlijk een veel groter emotioneel gewicht aan hangen. Thuis komen is een gevoel dat moeilijk te omschrijven is, maar wat vast staat is dat een woning daar in zijn geheel aan bijdraagt. Ieder aspect van een huis kan dat gevoel maken of breken en daarom doen meer en meer mensen overduidelijk veel moeite om een woning zo goed mogelijk te vormen naar persoonlijke smaak. Niet een geheel domme keuze, een woning is het zeker waard om tijd en moeite in te investeren. De gietvloer prijs is hoog maar vind je eenvoudig terug. Maar wat maakt een woning nu echt? Waar begint een woning werkelijk? Juist, bij de vloer.

Gietvloeren trend

gietvloer-prijs-m2

Vloeren zijn door de jaren heen niet erg onderhevig geweest aan trends of veranderingen. In tegendeel, een vloer is misschien wel het minst veranderlijk geweest van alle facetten in een huis. Tapijt en steen speelden jarenlang de hoofdrol en hier kwam gedurende de jaren negentig het goedkope en gemakkelijk te plaatsen laminaat ook nog bij. Men leek daarmee tevreden te zijn, tot we eens wat meer aandacht gingen besteden aan wat de vloer nu werkelijk bij droeg aan onze woningen. Invloeden van buitenaf begonnen de toon te zetten en voordat je het wist zag je gietvloeren bij mensen thuis de kop opsteken.

Voordelen gietvloeren

Gietvloeren stammen van oorsprong uit de industrie. Het zijn stevige, ruwe vloeren die vooral vanwege de veiligheidsfactoren werden aangebracht in grote hallen. Daarnaast zijn ze beschikbaar in uiteenlopende kleuren, welke ook nog gemakkelijk en naadloos met elkaar te vermengen zijn. Dit maakte het zeer gemakkelijk om bijvoorbeeld bepaalde segmenten in de fabriek af te zetten of aan te geven. Gietvloeren kwamen hoofdzakelijk in twee verschillende vormen; namelijk PU vloeren en epoxyvloeren. Wellicht ken je één daarvan wel als de maar al te bekende vloeren in grote sportzalen. De wilde, felgekleurde lijnen die er wild overheen liepen om alle velden aan te geven.