Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een gietvloer in je woning

Gietvloer

Vloeren in een woning zijn belangrijk. Vloeren zijn medebepalend voor de uitstraling van je woning. Omdat een gietvloer tegenwoordig in praktisch alle kleuren kan worden gelegd, is hij gemakkelijk te combineren met de inrichting van een woning. Tegenwoordig worden ze nog hoofdzakelijk gebruikt in woningen die een moderne uitstraling hebben, terwijl ze in principe overal gelegd kunnen worden. Met een gietvloer kun je gemakkelijk een open effect creëren. Ze kunnen naadloos door alle ruimtes worden gelegd. Gietvloeren kunnen in een woonkamer gelegd worden, maar ook in een slaapkamer, kinderkamer, keuken, badkamer enzovoort. 

Gietvloeren


Gietvloeren worden op een dragende vloer in verschillende lagen gegoten. Het materiaal is op basis van kunststofharsen samengesteld. Een belangrijk voordeel van een gietvloer is dat het materiaal zelf nivellerend is. Dat houdt in dat de vloer, na het gieten, niet meer machinaal moet worden gladgestreken. Een gietvloer kan naadloos worden aangebracht en het heeft, eenmaal gelegd, weinig onderhoud nodig. In eerste instantie werden de gietvloeren gebruikt in industriële omgevingen. Tegenwoordig worden ze steeds meer toegepast in woningen. Een gietvloer noemen we ook wel een epoxyvloer of PU- gietvloer. 

De voordelen van een gietvloer 


Omdat een gietvloer tegenwoordig in praktisch alle kleuren verkrijgbaar is, kan het materiaal in ieder interieur worden ingepast. Een gietvloer draagt zeker bij aan de waardevermeerdering van je woning. Het materiaal is eenvoudig schoon te maken, is naadloos, krasbestendig en de vloer voelt comfortabel aan. Het materiaal kan goed over een bestaande vloer met vloerverwarming worden toegepast. Wil je echt van een gietvloer kunnen genieten dan is het nodig om hem door de specialist te laten leggen. De specialist zal de gietvloer op de juiste manier aanbrengen, zodat je er levenslang plezier van zal hebben. 

Een gietvloer in een kinderkamer 


Gietvloeren zijn zeer geschikt voor een kinderkamer. Omdat de vloer veerkrachtig is en niet koud aanvoelt, zal een kind, zeker als er een vloerverwarming aanwezig is er graag op spelen. Ook is het belangrijk dat de gietvloer gemakkelijk schoon te maken is dat zeker in een kinderkamer vaak nodig is. Wanneer een kind wat laat vallen, zal het onderdeel niet snel stuk zijn, omdat het gebruikte materiaal enigszins veerkrachtig is. De gietvloer is geluiddempend, zodat je geen overlast van de spelende kinderen zult hebben. 

Doordat hij naadloos gelegd kan worden en waterdicht is, wordt een gietvloer tegenwoordig vaak in een keuken en badkamer gebruikt. Hij kan gemakkelijk worden schoongemaakt, wat vooral in een keuken belangrijk is, omdat daar vaak nog wel wat wordt gemorst. Gietvloeren zullen in de nabije toekomst steeds vaker worden toegepast.