Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Waarop letten bij het bestellen van buitentegels?

De zomer ligt weer op de loer en dus wordt het tijd om aandacht te besteden aan de tuin. Een van de belangrijkste zaken in de tuin is de bestrating die er ligt. Het vaakst wordt er gekozen voor buitentegels, maar deze zijn er in verschillende soorten en maten. Bij het bestellen van buitentegels voor de tuin zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Bekijk de punten hieronder voordat je een bestelling plaatst.

Tips voor het kopen van tuintegels

Iedereen houdt graag de portemonnee in de gaten tijdens het plaatsen van een bestelling. Speur daarom het internet goed af om de beste tegels te vinden. Ten eerste kunnen tegels veel op elkaar lijken, maar is er toch een groot verschil in prijs. Ten tweede verschilt het per winkel. Zo kan dezelfde tegel bij een andere winkel flink in prijs verschillen. Dit betekent niet dat je bij de ene winkel wordt opgelicht, maar het kan zijn dat een andere winkel simpelweg meer service te bieden heeft of dat er andere zaken meespelen.

Buitentegels zijn er in verschillende soorten. Het type steen is een belangrijke factor. Ga je voor betonnen stenen of liever voor natuursteen. Natuursteen is duurder dan betontegels. Er zijn daarom ook buitentegels van beton, maar die lijken op natuursteen. De meeste stenen zijn te vinden in veel verschillende grootten. Veelal is het verstandig om te kijken welke het beste bij je tuin passen. Heb je een kleine tuin? Om je tuin juist groter te laten lijken kies je voor grote stenen. Tot slot kies je voor de juiste kleur die jij bij je tuin vindt passen.

Weleens gedacht aan B-keus?

Overweeg ook eens om te kiezen voor B-keus buitentegels. Hoewel hier een aantal risico’s aan zitten, zijn te risico’s te beperken en kan het een flink bedrag op de hele bestelling besparen.  Een gedeelte van de tegels in de bestelling kunnen beschikken over fabrieksfouten, maar door slechts een iets grotere bestelling te plaatsen zijn de slechte tegels direct te vervangen met betere tegels.