Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een strakke inrichting van uw woning met een gietvloer

Een gietvloer is een ideale oplossing om uw woning er strak en modern uit te laten zien. Zeker wanneer uw woning moderne meubelen heeft is dit samen een goede combinatie. Gietvloeren hebben enkele eigenschappen. Deze eigenschappen bespreken we hieronder.

De eigenschappen van een gietvloer

Gietvloeren zijn beschikbaar in verschillende kleuren en de coating is kleurvast. Dat betekent dat u jaren plezier zult hebben van de vloer zonder dat deze kleur verliest. Deze kleur blijft ook duidelijk zichtbaar doordat een gietvloer ontzettend onderhoudsvriendelijk is. Dit komt door de topcoating die is aangebracht. Om er zeker van te zijn dat de vloer zo lang mogelijk meegaat is het raadzaam om geregeld een schoonmaakbehandeling te doen. De vloer is gemakkelijk schoon te maken met een stofzuiger of door te dweilen met water. Na het dweilen ligt de vloer er weer glanzend bij. Bij het dweilen heeft u geen last dat het water tussen naden komt te zitten, want de vloer is volledig naadloos in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laminaatvloer. Op deze manier kan er geen vuil blijven zitten in een van de naden. Het stofzuigen gaat bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker dan het stofzuigen van een tapijtvloer.

Nog een voordelige eigenschap van een kunststof gietvloer is dat deze rust creëert in uw woning doordat de vloer geluiddempend werkt. Tot slot is het zo dat een gietvloer ontzettend veilig is tegen brandgevaar. Dat komt doordat het materiaal brandwerend werkt.

Prijs van een gietvloer

De prijs van een gietvloer wordt vaak bepaald per vierkante meter. Dit is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het type gietvloer, de voorbereiding die nodig is en de grootte van het gehele project.