Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Verbouwen met vertrouwen: zaken om op te letten

Jouw woonkamer wordt een juweeltje als je de volgende belangrijke facetten in ogenschouw neemt:

De basis

Je moet het doen met de ruimte die je hebt. Maar hoe die eruit komt te zien bepaal je helemaal zelf! Wanden, vloeren en plafonds kunnen zo ingrijpend veranderen als jij maar nodig vindt. Volstaan een nieuwe vloerbedekking en een likje verf? Of moeten de muren eruit en giet je beton in je bodem? Bekijk wat jouw stijl nodig heeft en bereid je renovatieplannen zorgvuldig voor.

Het comfort

Misschien zitten je huidige meubelen nog wel heel erg prettig. Maar wat als ze niet meer in het uiteindelijke plaatje passen? Dan zul je ze moeten vervangen, deels of allemaal. Designmeubelen kunnen schreeuwend duur zijn; pas daarom je wensenlijstje aan of bekijk beschikbaarheid via tweedehands kanalen. Dit kunnen kringloopwinkels of websites als Marktplaats zijn.

Het uiterlijk

Zodra de meubels er staan, kun je de boel gaan afwerken met verlichting en de rest van het visuele plaatje. Denk aan foto’s en schilderijen, planten en bloemen, vaasjes en beeldjes, etc. Zorg dat het geheel niet te druk of niet te kalm is en in verhouding staat tot je oorspronkelijke plannen.

De resten

Ja, daar moet je ook nog vanaf; zowel het puin van je renovatie als de meubelen en andere accessoires waar je wellicht afscheid van wilt nemen. Huur een afvalbak van geschikt formaat om alles in één keer kwijt te kunnen!

Oh, en mochten er meubelen en andere kostbaarheden zijn die je tegen beschadiging en vervuiling wilt beschermen tijdens het klussen, denk je er dan aan om voor de opslag hiervan een container te huren? Ja? Goed zo!

Veel succes!