Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Vloer voor u zolder

Heeft u ook een muffe zolder die u liever functioneel inricht? De meeste zolders hebben geen of weinig ramen, worden gebruikt als opslag en bij nader inzien is het best wel zonde van de ruimte. Meestal krijgt de zolder dan een kleine verbouwing, zodat het weer functioneel gebruikt kan worden als kantoor of als slaapkamer. De vloer kan ook een groot verschil maken bij het verbouwen van een vloer.

Donkere zolderNaaloze-Gietvloeren-206x300

Een zolder is meestal donker, omdat er aanzienlijk minder ramen zijn dan in andere ruimten van het huis. Daardoor is een zolder vaak ook een beetje muf. Er wordt immers veel minder gelucht en er kunnen niet zoveel ramen open. Dit is gemakkelijk en snel op te lossen: Een dakraam plaatsen. Toch is dit niet zomaar wat, het is een beste klus. Je hebt er ook een zoldertrap bij nodig.

Een nieuwe vloer

Een vloer is de basis van eigenlijk iedere ruimte. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een gietvloer of vloercoating gekozen. Dit zijn namelijk vloeren waarmee je zelf de uitstraling kunt bepalen. Deze epoxyvloeren gaan bovendien een leven lang mee. Ook woonbeton is een zeer geschikte keuze.

Een dakraam aanschaffen

Een gemakkelijke oplossing is om een nieuwe vloer  te installeren. Een relatief goedkope en snelle oplossing om een zolder te veranderen in een mooie, lichte kamer. Bij de dakraam leverancier zijn er verschillende soorten dakramen te verkrijgen, maar net welke u de beste oplossing vindt. Een nieuw interieur hoeft niet lastig te zijn, uw keuze is afhankelijk van uw smaak en omstandigheden. Een specialist kan u goed informeren en tevens het dakraam voor u plaatsen.

Extra kamer creëren

Zodra u (extra) dakramen heeft geplaatst op zolder, zult u zien dat de ruimte ineens een stuk aantrekkelijker wordt. Er kan weer gelucht worden, er is meer licht en daardoor wordt het een veel fijnere plek. Richt de kamer naar wens in en uw huis is ineens een stuk groter geworden!